Zaterdag 17 juni reikte FC Meppel Gymnastiek weer nijntje Beweegdiploma’s feestelijk uit.

Zaterdag 17 juni reikte FC Meppel Gymnastiek weer nijntje Beweegdiploma’s feestelijk uit.

 

Bij FC Meppel Gymnastiek kunnen kinderen hun nijntje Beweegdiploma halen. Als kinderen alle motorische vaardigheden uit de lessenserie onder de knie hebben, krijgen zij het nijntje beweegdiploma. En dat bijzondere moment lieten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan!

Glimlachend van oor tot oor.

Na maanden keihard oefenen was het zaterdag 17 juni zover. Onder toeziend oog van ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden, mochten de kinderen laten zien wat ze allemaal hadden geleerd van juf Anita.  9 Kinderen, t.w. Jesper Jonkers, Lizzy Kampshoff, Maysen van Maanen, Liroy Scamacca, Kiro Smit en Evy Kemme  gingen voor beweegdiploma 1 en Hugo van Beek, Lisa Stufken en Renske Oldenhuis beweegdiploma 2.

Duikelen, rollen,  springen, klimmen, slaan, schoppen, hangen, hinkelen en wat allemaal niet meer. Het kwam allemaal voorbij. Al deze vaardigheden moesten de peuters en kleuters van FC Meppel Gymnastiek beheersen om het felbegeerde nijntje Beweegdiploma te halen. Met hulp van voorturnsters Ilse Benak, Asma Ahallaoui, Hannah Sietsema, Nikki Bakker en Aron Petter werden deze vaardigheden geoefend in de gymzaal van FC Meppel Gymnastiek.

Waarom het Beweegdiploma?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale  en cognitieve ontwikkeling.

Meer weten? Neem een kijkje op de website: www.fcmeppelgymnastiek.nl of www.beweegdiploma.nl