Wij hebben een uitgebreid lesaanbod! Van stoere free running tot prachtige dans en alles wat daartussen zit. Voor jou zit er ook vast wel wat bij! Wil je een keer mee doen? Dat kan want de eerste drie lessen zijn gratis!

Ouder- en Peutergymnastiek

In deze uren wordt gewerkt met klein materiaal zoals ballen, pittenzakjes en hoepels. Verder zijn er telkens verschillende toestelsituaties, die de peuters uitnodigen tot bewegen in de vorm van balanceren, rollen en springen. Ook komt er muziek aan bod, waarbij leuke dansjes gedaan worden.

De kinderen ervaren het als een speeltuin en komen zo spelenderwijs in aanraking met verschillende toestellen als vormen van bewegen.  Naast deskundige begeleiding is het met name de ouder die het kind in een één op één situatie begeleidt. Het is dan ook een uitgelezen kans om samen met jouw kind een plezierige vorm van bewegen mee te maken. Zodra je kind kan lopen kunnen jullie meedoen aan ouder- en peutergymnastiek.

Bij ouder en peutergym werkt FC Meppel Gymnastiek met zogenaamde instuifuren. Hieraan zit geen FC Meppel lidmaatschap vast, maar wordt per gevolgde les betaald daarom geldt de 3 x gratis helaas niet voor deze lessen. De lessen worden al jaren gegeven door Anita Winters die nu de peuters van toen terug zien met hun eigen kinderen!

 

Beweegdiploma

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale  en cognitieve ontwikkeling.

Lees hier meer over het nijntje beweegdiploma door op de afbeelding hiernaast te klikken.

Kleutergymnastiek

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.

Streetdance

Streetdance is ontstaan begin jaren tachtig in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt dan ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Streetdance is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mede dansers is.

Sinds een paar jaar bieden ook wij deze stoere danslessen aan. Ieder jaar doen wij mee met een dansdemo die altijd in de regio worden gehouden. Alle dansgroepen in de regio zullen dan hun moves laten zien.  Hou je van dansen? Meld je dan snel aan en doe mee!

Jazzdance

Jazzdance is een voorloper van Streetdance. Wij hebben een groep voor volwassen dames. Er wordt elke week een deel van een dans en na een tijdje heb je een hele dans. Uiteraard worden er tegelijkertijd meerdere dansen aangeleerd zodat er variatie is. Jazzdance is voor alle leeftijden (vanaf 18 jaar) en niveaus. Ieder jaar doen wij mee met een dans demo die altijd in de regio worden gehouden. Alle dansgroepen in de regio zullen dan hun moves laten zien.

Free Running

Free RunningFree Running is een urban sport en werd vooral buiten in grote steden gedaan. Niet altijd veilig en daarom is deze sport de gymzalen in gegaan. Free Running is een actieve sport voor stoere jongens en meiden. Er worden salto’s tegen muren aan gedaan, geklommen en gesprongen over alle aanwezige toestellen. Dit alles onder deskundige leiding waarbij veiligheid voorop staat. We hebben een lesuur voor de leeftijd van 6 tot 12 jaar en een groep voor 12+.

 

 

Gymnastiek en Turnen

IMG_7217Bij turnen ben je op wedstrijd niveau bezig. Meisjes turnen op brug, balk, sprong, ringen en lange mat of vloer. De oefenstof wordt zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden. Hierbij worden verschillende hulpmiddelen gebruikt. In de leeftijdsgroep van 6 tot en met 8 jaar komen ook veel spelelementen aan bod. Vanaf 9 jaar wordt er meer aandacht aan het turnen besteed en verdwijnt het spelelement meer naar het eind van de les. Vanaf deze leeftijd is er de mogelijk om aan wedstrijden mee te doen.

De jongens turnen op brug, mat, kast, ringen, rek, voltige, lange mat en trampoline. De jongensgroepen hebben hun eigen plaats binnen de vereniging. Daarbij krijgen ze de kans om zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. De gebruikte oefenstof sluit daar prima bij aan.
Wij hebben ook een gymnastiek les voor 18 jaar en ouder!
Acrogymnastiek
Houd jij van dansen, gymmen en samenwerken? Dan is acrogym zeker dé sport voor jou!
Bij acrogym worden deze drie elementen gecombineerd en ontstaat er een mooie oefening als eindresultaat. Acrogym is een teamsport, met teams van 2, 3 of 4 partners. Dit kunnen 2 meisjes, een grote jongen en een meisje, 2 jongens, 3 meisjes of 4 jongens zijn.
Samenwerken en vertrouwen in elkaar hebben is belangrijk. Samen met je team bouw je torens door op elkaar te klimmen. Daarnaast maakt de bovenpartner sprongen. Dit kunnen streksprongen zijn maar ook salto’s. Naast het samenwerken wordt er ook gewerkt aan het gymgedeelte. Van koprollen tot salto’s en van handstanden naar arabier-flickflacken.
Al deze aspecten, het gymmen, de torens en het gooien, worden gecombineerd en met elkaar verbonden met een mooie dans op muziek. Deze dans hoef je natuurlijk niet helemaal zelf te
maken, hier word je door de trainster bij geholpen. Wanneer deze dans helemaal af is en de torens, gooi- en vluchtelementen beheerst worden is het team klaar voor de wedstrijden.
Saskia en Esther